Kolejny super szybki przepis na spaghetti. Tym razem z tuńczykiem. Można oczywiście dodać śmietankę, ale to jest wersja mniej kaloryczna, a równie smaczna.
Składniki:
- 200g makaronu spaghetti (lub innego dowolnego)
- puszka tuńczyka w oleju
- mała cebula
- ząbek czosnku
- natka pietruszki
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (al dente).
Na rozgrzaną patelnię wylać olej z tuńczyka (niekoniecznie cały;). Podsmażyć na nim cebulę i czosnek (nie za mocno). Dodać tuńczyka, lekko przesmażyć.
Na patelnię dodać kilka łyżek wody z ugotowanego makaronu. Gdy woda częściowo odparuje dodajemy makaron i doprawiamy solą i pieprzem i świeżo startą gałką.
Gotowe spaghetti posypujemy natką pietruszki.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz