czwartek, 19 sierpnia 2010

Spaghetti z tuńczykiem

Kolejny super szybki przepis na spaghetti. Tym razem z tuńczykiem. Można oczywiście dodać śmietankę, ale to jest wersja mniej kaloryczna, a równie smaczna.


Składniki:
  • 200g makaronu spaghetti (lub innego dowolnego)
  • puszka tuńczyka w oleju
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa


Sposób wykonania:

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (al dente).

Na rozgrzaną patelnię wylać olej z tuńczyka (niekoniecznie cały;). Podsmażyć na nim cebulę i czosnek (nie za mocno). Dodać tuńczyka, lekko przesmażyć.
Na patelnię dodać kilka łyżek wody z ugotowanego makaronu. Gdy woda częściowo odparuje dodajemy makaron i doprawiamy solą i pieprzem i świeżo startą gałką.
Gotowe spaghetti posypujemy natką pietruszki.



Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz