Kolejny przepis na gofry. Nie są tak lekkie jak te, ale są równie chrupiące. W sumie różnią się tylko sposobem wykonania. Następnym razem olej zastąpię margaryną.
Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 2 jaja
- pół szklanki oleju
- 4 łyżki cukru
- 2 szklanki mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób wykonania:
Jaja utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Dodać olej i mleko, zmiksować. Do masy dodać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać.
Gotowe ciasto odstawić na 15 minut.
Nalewać porcje ciasta na posmarowaną olejem, dobrze rozgrzaną gofrownicę. Studzić na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz