środa, 18 sierpnia 2010

Gofry

Kolejny przepis na gofry. Nie są tak lekkie jak te, ale są równie chrupiące. W sumie różnią się tylko sposobem wykonania. Następnym razem olej zastąpię margaryną.




Składniki:
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jaja
  • pół szklanki oleju
  • 4 łyżki cukru
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia


Sposób wykonania:

Jaja utrzeć z cukrem na kogel-mogel. Dodać olej i mleko, zmiksować. Do masy dodać mąkę wymieszaną z solą i proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać.
Gotowe ciasto odstawić na 15 minut.
Nalewać porcje ciasta na posmarowaną olejem, dobrze rozgrzaną gofrownicę. Studzić na kratce. Podawać z ulubionymi dodatkami.



Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz