Kolejny pomysł na śniadanie. Miały być z samymi jabłkami, ale pomyślałem że dodam też banany. Wyszły cudownie. Lekko wilgotne, a zarazem puszyste. Nie dodawałem do ciasta cukru, myślę że spokojnie wystarczy gdy racuszki posypiemy cukrem pudrem. Polecam wszystkim, nie tylko na śniadanie.
Składniki:
Sposób wykonania:
- mąka pszenna 1,5 szklanki
- kefir 1 szklanka
- jajka 2 sztuki
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- szczypta soli
- jabłko
- banany
- cukier puder do posypania
Sposób wykonania:
Jajka zmiksować z kefirem, dodać szczyptę soli, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej kwaśnej śmietany. Dodać pokrojone w kostkę banany i jabłko.
Smażyć na oleju. Po usmażeniu racuszki odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.
Smażyć na oleju. Po usmażeniu racuszki odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz