niedziela, 6 września 2009

Racuszki z jabłkami i bananami.

Kolejny pomysł na śniadanie. Miały być z samymi jabłkami, ale pomyślałem że dodam też banany. Wyszły cudownie. Lekko wilgotne, a zarazem puszyste. Nie dodawałem do ciasta cukru, myślę że spokojnie wystarczy gdy racuszki posypiemy cukrem pudrem. Polecam wszystkim, nie tylko na śniadanie.



Składniki:
  • mąka pszenna 1,5 szklanki
  • kefir 1 szklanka
  • jajka 2 sztuki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • szczypta soli



  • jabłko
  • banany
  • cukier puder do posypania



Sposób wykonania:
Jajka zmiksować z kefirem, dodać szczyptę soli, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej kwaśnej śmietany. Dodać pokrojone w kostkę banany i jabłko.
Smażyć na oleju. Po usmażeniu racuszki odsączyć na ręczniku papierowym, posypać cukrem pudrem.




Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz