środa, 9 września 2009

Sałatka jajeczna z selerem konserwowym

Sałatka bardzo prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Jak zwykle przy sałatkach, składniki mogą być dowolne. Paprykę konserwową można zastąpić pieczarkami marynowanymi.




Składniki:

  • słoik selera konserwowego
  • jaja 6 sztuk (ugotowane na twardo)
  • mały słoik papryki konserwowej
  • ser żółty - kilka plastrów
  • pęczek natki pietruszki
  • majonez
  • sól, pieprz, odrobina musztardy



Sposób wykonania:

Jaja pokroić w drobną kostkę, wrzucić do miski, dodać odsączony seler, pokrojoną w kostkę paprykę konserwową i ser (również pokrojony w kostkę), oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem do smaku. Można dodać pół łyżeczki musztardy.




Smacznego;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz